Project Description
Horecaboek Amstelveen
Horecaboek Amstelveen, een mooi initiatief om de lokale horeca te ondersteunen doordat de deuren werden gesloten i.v.m. de coronacrisis maart 2019. Collega Robert Mathijsen heeft dit concept samen met Michel Becker opgestart en om het gevuld en spoedig gerealiseerd te krijgen ben ik als projectmanager aan de slag gegaan. Veel horecaondernemers wilden hier graag aan deelnemen. Deelname was gratis en het drukwerk werd door de gemeente Amstelveen betaald. Een ieder kreeg 2 pagina’s in het boek voor een mooi recept met foto’s en bereidingsmethode. Om het allemaal in goede banen te leiden en efficiënt te werken, controleerde ik alle input op taal, tekst alsook dat alle ingrediënten en bereidingsmethoden compleet waren. Bij enkele restaurants heb ik de teksten ook mogen aanpassen, herschrijven. Niets ergerlijker dan een recept maken die incompleet is en/of foute eenheden bij de ingrediënten heeft.
Menig restaurateur was verbaasd over deze secure aanpak. Tja je wilt toch dat hun recept echt goed en foutloos in het mooie boek komt te staan, met dank aan Robert. Inclusief opmaak controle mijnerzijds zorgden we er voor dat er een prachtig mooi boek kwam. Lancering boek was 19 juni 2019 in de bieb, Stadshart Amstelveen. Wethouder Floor Gordon ontving van Michel het eerste exemplaar. Het boek werd via lokale winkeliers verkocht. In het boek zit een boekenlegger waarmee je leuke aanbiedingen bij de restauranthouders kan krijgen.
Zoals bv een gratis drankje bij binnenkomst, of een verrassingstoetje of korting op een gangenmenu. Enkele restaurateurs hebben een op te halen gerechtenbox als aanbieding. Menig gezin had ineens een chef-kok in huis. Er zijn makkelijke maar ook lastige recepten. Een mooie range van voor-, hoofd- en nagerechten; vlees, vis, vega… voor ieder wat wils. Na de 1e coronagolf werden de restaurants door véél Amstelveners bezocht. Helaas kwam de corona weer terug. We weten er alles van, het loopt zelfs door in 2021. Ooit mogen we weer!